Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „БЕЛИ ЛАБУД 2023“

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „БЕЛИ ЛАБУД 2023“

У оквиру манифестације „Бели лабуд“, у четвртак 14. септембра, у Дому културе, проглашене су најлепше уређене зелене површине наше општине у 2023. години, а у организацији Канцеларије за заштиту животне средине општине Горњи Милановац.

Комисија за организацију манифестације „Бели лабуд“ је обишла све пријављене локације, извршила оцењивање свих учесника Конкурса и утврдила ранг листу за сваку категорију на основу које су данас најбољима уручена признања и новчане награде, а свим осталим учесницима захвалнице и прикладни поклони.

Наши суграђани су нашли начин како да уреде окружење у ком живе, својим примером показали  како је и поред убрзаног начина живота и са мало финансијских средстава могуће бити креативан и улепшати животну средину.

Треће место су заузели Петар Рашић из села Заграђе и Верка Дмитровић из села Љутовница за „Најлепше уређено сеоско двориште“, Љиљана Чакаревић за „Најлепше уређено градско двориште“, СЗ „Милош Велики 7А“ и „Народни херој Драгомир Дражевић 3Р“ за „Најлепше уређено двориште објекта колективног становања”, основна школа „Иво Андрић“ Праљани, Издвојено одељење у Брезни за „Најлепше уређену зелена површину око објеката васпитно-образовних установа”, „Етно кућа Острвица“ за „Најлепше двориште категорисаног домаћинства” и Анђелија Петровић за „Најлепши балкон-терасу“.

 

Друго место су освојили Љиљана Томић из села Липовац и Младенка Миловановић из села Прањани, у категорији „Најлепше уређено сеоско двориште“, Милица Пауновић у категорији „Најлепше уређено градско двориште“, СЗ „Кеј Косовских божура“ за „Најлепше уређено двориште објекта колективног становања”, угоститељска радња „Бели M&M“ у категорији „Најлепши простор око пословног објекта“, основна школа „Таковски устанак“ из Такова у категорији „Најлепше уређена зелена површину око објеката васпитно-образовних установа”, “Етно домаћинство Станковић“ за „Најлепше двориште категорисаног домаћинства” и Драгомир Папић за „Најлепши балкон-терасу“.

 

Поред диплома и ваучера, учесницима  који су, по мишљењу Комисије, најбоље уредили свој животни простор, уручене су и едукативне табле.

ТАБЛЕ „БЕЛОГ ЛАБУДА“ БИЋЕ ПОСТАВЉЕНЕ:

У двориште Весне Видић у Горњим Бањанима за најлепше уређено сеоско двориште

У двориште Драгане Антић  најлепше уређено градско двориште

Испред стамбене зграде у Улици Кнеза Александра број 50  за најлепше уређено двориште објекта колективног становања

 

Испред IG INVEST-а, за најлепши простор око пословног објекта

У двориште ПУ „Сунце“ за најлепше уређену зелену површину око објеката васпитно-образовних установа

У двориште „Стара пруга 1 и 2“ за најлепше двориште категорисаног домаћинства

На тераси Марије Љубичић за најлепши балкон-терасу

У порти цркве Свети пророк Илија у Каменици за освојену Специјалну награду  Комисије

Слушањем окружења у ком живимо, а од ког се често отуђујемо, скренули би смо пажњу становницима наше општине  на то, како се односе према својој околини, која је позиција  индивидуе  у односу на колектив, у односу на простор који сви делимо, док често нисмо свесни како нас он обликује и утиче на нас.

Надамо се да ће ова Манифестација подстаћи целокупно становништво наше општине да чува, лепше уреди и оплемени своје животно окружење и да ће наредне године у још већем броју  представити својих руку дело

Previous СРЕЋАН ВАМ СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ!

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I