Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

МИ ПОШТУЈЕМО ЕКОЛОШКУ КУЛТУРУ

МИ ПОШТУЈЕМО ЕКОЛОШКУ КУЛТУРУ

Фото: Д. Кузмановић

У великој сали основне школе „Момчило Настасијевић“, у петак 29. марта 2024. године, одржано је општинско такмичење из екологије и заштите животне средине „Еко-квиз“.

Организација овог забавног и едукативног квиза је део едукације и усмеравања ученика основних школа наше општине, како би, учећи о екологији и заштити животне средине стекли навике које ће примењивати до краја живота.

Свих седам основних школа наше општине су препознале циљ овог такмичења и одазвале се позиву. Сваку школу је представљала екипа од по четири ученика од петог до осмог разреда у пратњи једног наставника.

Манифестацију је употпунила Љубицa, девојчицa кроз чији лик наше јавно комунално предузеће свима  шаље поруку о значају  рециклаже и примарне селекције отпада. Новина у нашем граду је да се од ове године, поред папира, ПЕТ-а и МЕТ-а, селектује и отпадно стакло.

Фото: Д. Кузмановић
Фото: М. Јовановић
Фото: М. Јовановић
Фото: М. Јовановић

Канцеларија за заштиту животне средине на овај начин покушава да  основцима, на примерен начин скрене пажњу на значај очувања животне средине, поштовање еколошких правила и на последице појединих људских активности које угрожавају живот на пленети, а све у циљу да на најбољи начин очувамо суживот људи и природе.

Победник овогодишњег Еко квиза је основна школа „Момчило Настасијевић“,  која ће нашу општину представити на републичком квизу из екологије и заштите животне средине, 10. маја ове године у Вршцу.

Фото: Д. Кузмановић
Фото: Д. Кузмановић

Другопласирана екипа су такмичари основе школе „Арсеније Лома“ из Рудника, а трећепласирани су такмичари основне школе „Десанка Максимовић“.

Фото: Д. Кузмановић
Фото: Д. Кузмановић

Победницима су уручене дипломе и новчане награде, а свим осталим школама захвалнице за учешће и ваучери за робне награде које могу реализовати у продавници спортске опреме.

Колико год нам овакве активности  у области заштите животне средине изгледале ситне, уколико постану саставни део  свакодневног понашања већине, довешће до значајних резултата. Као што знамо, еколошка култура је део опште културе, људски однос према самом себи и другима, према природи и животној средини.

Фото: Д. Кузмановић
Previous ЕКОЛОШКИ ДАН У ПУ „СУНЦЕ“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I