Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

ОДРЖАНО ДРЖАВНО ФИНАЛЕ ЕКО-КВИЗА

ОДРЖАНО ДРЖАВНО ФИНАЛЕ ЕКО-КВИЗА

У организацији ЈКП „Други октобар“ Вршац, а уз подршку града Вршца, ЈКП  „Градска чистоћа“ Београд и Министарства заштите животне средине, у петак 10. маја 2024. године, у Конгресној дворани центра „Миленијум“ у Вршцу одржано је републичко финале осме сезоне популарног такмичења Еко-квиза под називом „Прљаво или чисто-није исто“.

Овогодишње едукативно, али и забавно такмичење које има за циљ подизање нивоа свести основаца о важности еколошког бонтона и усвајању корисних навика о заштити животне средине, отворио је Милош Шалапура вд директора ЈКП „Други октобар“, а подршку такмичарима својим присуством дали су и Александар Радојичић, извршни директор ЈКП  „Градска чистоћа“ Београд, Дејан Чебзан извршни директор ЈКП „Други октобар“, Слободан Јованов и Мирослав Лепир, Чланови Градског већа Вршца, као и представници градова и општина основних школа које су учествовале у финалу.

Најбоље знање и вештине ове године показали су ђаци основне школе „Јован Дучић“ из Клека који су понели титулу победника Еко-квиза. Овом победом екипе из Клека, град Зрењанин и ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин ће бити домаћин финала девете сезоне „Еко-квиза“ који ће се одржати 2025. године.

Picture5

Нашу општину су представљали ученици основне школе „Момчило Настасијевић“ која је ове године била победник општинског такмичења. Лука Ђорђевић, Петар Петровић, Димитрије Воштић и Вишња Савићевић су са наставницом Зорицом Пршић показали завидно знање о екологији, рециклажи и заштити животне средине. Заузели су треће место и освојили награду од 100.000 динара. Громогласним навијањем и са много припремљених транспарената, нашим такмичарима подршку су дали њихови школски другови који су са директорком школе, наставницама и представницима Канцеларије за заштите животне средине били у публици.

Previous У ТОКУ ЈЕ, ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ, АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА НАШЕ ОПШТИНЕ

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I