Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

5. ЈУН СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

5. ЈУН СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Највећи међународни дан заштите животне средине је дан који се од 1972. године,  обележава у целом свету сваког 5. јуна, кроз разне активности и кампање, са циљем да јавности скрене пажњу на бројне еколошке проблеме. Овај дан пружа прилику свима нама да се укључимо у акције које ће помоћи да сачувамо нашу планету.

Овогодшња тема Светског дана заштите животне средине је обнaвљање земљишта, борба против дезертификације и отпорност на сушу, које нису само еколошка питања већ су најважнија за одрживост наших заједница и будућих генерација. Домаћин овог догађаја је Саудијсика Арабија која се суочава са озбиљним проблемима деградације земљишта, па на овај начин даје пример како национални и регионални напори могу допринети глобалним циљевима.

Широм света  ће се наглашавати важност обнављања земљишта како би се супротставило дезертификацији и побољшала отпорност на сушу. Земљиште је темељ нашег екосистема. Квалитетним управљањем земљиштем можемо помоћи смањењу климатских промена, заштити биодиверзитета и побољшању  отпорности на временске прилике, суше и поплаве.

Реализацијом пројекта пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета – Озелељавање санитарне депоније чврстог комуналног отпада „Вујан“, садњом око 400 дрворедних садница, као  и организовањем многобројних едуктивних акција, „Еко квиз“, „Очистимо град и општину“,  „Бели лабуд“, наша Канцеларија је у претходном периоду, промовисала теме везане за заштиту животне средине са фокусом на глобалну публику.

Потрудимо се и сачувајмо природне лепоте нашег краја и дајмо допринос очувању планете!

Previous ЗА ЛЕПШУ И ЧИСТИЈУ ОПШТИНУ

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I