Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

Други дан Недеље животне средине

Други дан Недеље животне средине

Позив нетакнуте природе

Дружењем, пешачењем, едукацијом деце у природи, изложбама и представама на тему животне средине, јуче 2. јуна обележен је други дан Недеље животне средине.

Запослени у Општинској управи општине Горњи Милановац, која и организује Недељу животне средине, заједно са ученицима и наставницима ОШ “Арсеније Лома” на Руднику као и Невеном Ненадовић, инжењером заштите животне средине, пешачили су стазама природе, пропланака и столетних шума планине Рудник, уз пропратну едукацију младих.

У директном контакту са природним окружењем, млади су информисани о адаптацијама на климатске промене, мониторингу животне средине, заштићеним природним добрима, управљању отпадом, описом послова еколога и другим еколошким темама.

Истога дана, ОШ “Свети Сава” у Горњем Милановцу приредила је изложбу дечјих радова и представу на тему животне средине. Ученици су на креативан начин од рециклабилних материјала направили разноврсне предмете, имитације природних елемента, паное и плакате који указују на значај очувања природних вредности. Представом и својим глумачким умећем ученици ОШ “Свети Сава” су дочарали потребу за бригом и очувањем свих сегментима природе.

“Сва деца света, сад дижу глас
хоћемо чисту планету за нас”

(стихови из песме “Чиста планета”, аутора Леле Стојановић)

Previous Први дан недеље животне средине

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I