Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

Одржана друга милановачка “Бициклијада”

Одржана друга милановачка “Бициклијада”

Поводом светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, одржана је друга милановачка Бициклијада. Манифестација је истакла значај очувања и унапређења природних и радом створених вредности и промоцију бициклизма као здравог стила живљења.

У суботу, 4. јуна 2016. године, ОШ “Момчило Настасијевић” у сарадњи са Амбасадорима одрживог развоја и животне средине, органима Општине Горњи Милановац, Одсеком за послове Еколошке канцеларија О.У. Горњи Милановац и другим сарадницима, организовала је ДРУГУ МИЛАНОВАЧКУ БИЦИКЛИЈАДУ.

На игралишту ОШ “Момчило Настасијевић” одржан је такмичарски део “ПОЛИГОН СПРЕТНОСТИ” за ученике/бициклисте основних и средњих школа општине Горњи Милановац. Такмичење је организовано у две узрасне категорије: основна и средња школа. У такмичарском делу учествовало је пет основних и три средње школе, укупно 24 учесника. Екипу сваке школе сачињавала су три члана која су појединачно пролазила полигон, а пласман је одређиван према укупном броју бодова који је екипа освојила. Спретност бициклиста ценио је АМСС Горњи Милановац. Учесницима су обезбеђене мајице, дипломе, освежење и награде.

Поред такмичарског дела организован је програм ПРОЈЕКТНОГ ДАНА ЕКО-ШКОЛЕ “МОМЧИЛО НАСТАСИЈЕВИЋ” у дворишту наведене установе који је представљен: изложбом фотографија “Еколошка лепота/Еколошка срамота”, цвећа, кућних љубимаца, предмета направљених од Тетра Пак амбалаже и победничких радова, радионицама еколошке козметике и рециклаже папира и сапуна, сплетом композиција на фрули, изведбом ученичких композиција и еко химне, штандом “ГМ ЕКО БАЛАНС”, штандом фирме “ФЕПЛО” за прераду Тетрa Пак отпада и израду водоотпорних плоча од наведеног отпадног материјала, изложбом производа од рециклиране пластике, мозаиком у гипсу украшеног старим дисковима, и др.

После програма у дворишту школе, организована је ВОЖЊА ЗАДОВОЉСТВА кроз град, за учеснике/бициклисте старије од 12 година (од ОШ “Момчило Настасијевић”, Главном улицом до Трга кнеза Михаила, даље до кружног тока у индустријској зони и назад истом трасом до Трга, уз пратњу полиције и обезбеђења). Вожњи задовољства придружили су се и други љубитељи бициклизма.

Трг кнеза Михаила уређен је штандовима еко школа: ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”, ОШ “МОМЧИЛО НАСТАСИЈЕВИЋ”, ОШ “ТАКОВСКИ УСТАНАК” И ТШ “ЈОВАН ЖУЈОВИЋ”. Школе су представиле своје радове, изуме и активности из области заштите животне средине. Посетиоци су имали прилику да погледају еколошке плакате, фотографије, радове сачињене од отпадних материјала, импровизације мини експеримената из области заштите и унапређења животне средине, плакате о очувању здравља и заштите права животиња, као и да пробају ученичке специјалитете из домаће радиности.

На Тргу кнеза Михаила у 12 сати уручена су признања и награде победницима “Полигона спретности” и захвалнице учесницима и организаторима догађаја. Уз обраћање и захвалносот присутнима, председник Скупштине општине Александар Јевтовић и Александра Младеновић из удружења Амбасадора одрживог развоја, предали су награде и дипломе такмичарима, као и захвалнице организаторима и сарадницима друге милановачке Бициклијаде. Првопласиране екипe обе узрасне категорије за сваког члана добиле су сезонске улазницу за градски базен и комплет књига. Другопласиране и трећепласиране екипе награђене су сезонским улазницама за градски базен (за сваког учесника).

Захвалнице су уручене учесницима и организаторима бициклијаде: ОШ “КРАЉ АЛЕКСАНДАР I” Горњи Милановац; “ОШ “АРСЕНИЈЕ ЛОМА”, Рудник; ОШ “СВЕТИ САВА”, Горњи Милановац; ОШ “ТАКОВСКИ УСТАНАК”, Таково; ПУ “Сунце” Горњи Милановац; Гимназији “ТАКОВСКИ УСТАНАК”, Горњи Милановац; ЕТШ “КЊАЗ МИЛОШ”, Горњи Милановац; ОШ “ИВО АНДРИЋ”, Прањани; ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ” Горњи Милановац; ОШ “МОМЧИЛО НАСТАСИЈЕВИЋ”, Горњи Милановац; ТШ “ЈОВАН ЖУЈОВИЋ”, Горњи Милановац; Општини Горњи Милановац; Еколошкој канцеларија, Горњи Милановац; Удружењу родитеља деце са сметњама у развоју Горњи Милановац; АМСС, Горњи Милановац; Културном центру, Горњи Милановац; Друштву учитеља Горњег Милановца (као промотеру манифестације); Црвеном крсту Горњи Милановац; СУП-у Г. Милановац; Хитној помоћи-Г. Милановац; Удружењу “ГМ Еко баланс”, Удружењу “ГМ Оптимист”, Спортском савезу Општине Горњи Милановац и бицилисти Горану Васојевићу.

Након уручења награда, одржано је предавање професорке ликовне културе ОШ “Десанка Максимовић” Јелене Трнавац “УМЕТНОСТ И ЕКОЛОГИЈА”, а ученици наведене школе одржали су две јавне ђачке презентације: “УГРОЖЕНЕ ЖИВОТИЊЕ” и “КРЗНАШИЦЕ”.

Previous Почело велико чишћење Горњег Милановца

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I