Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

Одржано такмичење из екологије и заштите животне средине за основце

Одржано такмичење из екологије и заштите животне средине за основце

Ученици основне школе „Иво Андрић“ из Прањана победници су трећег Еко квиза који је организован под покровитељством Општинске управе Горњи Милановац, преко Канцеларије за заштиту животне средине уз подршку свих јавних предузећа и установа са територије Општине. Друго место деле основне школе „Таковски устанак“ и „Момчило Настасијевић“, а треће место, са истим бројем поена деле „Арсеније Лома“ са Рудника и „Краљ Александар I“. Ученици основних школа „Десанка Максимовић“ и „Свети Сава“ деле четврто место.

На отварању такмичења присутне је у име организатора поздравила Невена Обрадовић, шеф Канцеларије за заштиту животне средине општине Горњи Милановац и истакла значај ове манифестације са које се шаље порука о важности заштите животне средине. Она је искористила прилику да све присутне позове да подрже Акцију чишћења града која ће бити одржана у суботу, 13. априла.

У програму овогодишњег Еко квиза учествовали су и малишани из предшколске групе ПУ „Сунце“ који су заједно са Љубицом, маскотом Јавног комуналног предузећа, извели представу Рециклажа није гњаважа.

Три првопласиране екипе поред освојених диплома за своје школе освојиле су и друге вредне награде. Ученици првопласиране школе освојили су вредне књиге, и то ученик петог разреда је добио Енциклопедију за младе, ученик шестог разреда „Сабрана дела“ Јована Дучића, ученик седмог разреда „Одабрана дела“ Боре Станковића, док је ученик осмог разреда добио „Историју Срба“ Владимира Ћоровића. Чланови другопласиране екипе освојили су сезонске карте за градски базен, а ученици трећепласиране екипе освојили су пакете школског прибора.

Данас одржано такмичење било је и прилика да се најави и републичко такмичење из екологије и заштите животне средине које ће ове године бити одржано у нашој Општини и то 24. маја у Дому културе.

Previous Додељене награде „Бели лабуд“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I