Радно време: Пон - Пет 7.30 ч. - 15.30 ч.

Финале републичког такмичења Еко квиза одржано у Зрењанину

Финале републичког такмичења Еко квиза одржано у Зрењанину

Финале другог по реду републичког такмичења Еко Квиза одржано је данас у Културном центру Зрењанина у организацији ЈКП “Чистоћа и зеленило”. На такмичењу поред домаћина ОШ “Др Јован Цвијић” учествовале су и екипе из Врања, Петровца на Млави, Соко Бање и Горњег Милановца.

Прво место освојила је екипа из Горњег Милановца, друго место припало је екипи из Петровца на Млави, треће место заузела је екипа из Врања, четврто из Соко Бање, док је пето место припало екипи домаћина.

За све учеснике обезбеђене су вредне награде, а поред ученика и наставника, награду је добила и свака школа. ЈКП “Чистоћа и зеленило” Београд даровало је свакој школи ваучер у вредности од 20.000 динара.

Образовање деце је улагање у будућност, зато овакав вид едукације има огроман значај, јер је то развој свести и управо је то можда данас један од већих проблема, а управо су деца та која треба да буду на неки начин мотор утицаја на своју генерецију, али и на старије- рекао је Бранислав Блажић и најавио да ће следеће године.

Министарство заштите животне средине Републике Србије бити генерални покровитељ и да ће у овом квизу учествовати већи број градова.

Директор ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зоран Протић уручио је захвалнице свима који су помогли реализацију квиза.

Циљ организовања “Еко квиза” је подизање свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Драго нам је да је наш град домаћин једног оваквог такмичења и ово је прилика да се промовише како ЈКП “Чистоћа и зеленило”, тако и сам град Зрењаниин – рекао је Зоран Протић директор ЈКП “Чистоћа и зеленило”.

Пре четири године идеја за организовање “Еко квиза” потекла је од ЈКП “Чистоћа и зеленило” из Београда. После четири године придружило нам се још осам градова из Србије који су препознали позитивне стране оваквог вида едукације, са циљем да променимо свест код наше најмлађе популације- рекао је Горан Васић, Служба за еколошку едукацију и информисање београдског ЈКП.

Previous Милановачки основци се пласирали у финале такмичења из екологије и заштите животне за основце

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 32 515 0546

Важни линкови

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

[mc4wp_form id="228"]

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I